Водоснабдяване и канализация ЕООД Водоснабдяване и канализация ЕООД

Водоснабдяване и канализация ЕООД - Пловдив Всекидневна грижа за Вас!

032 / 605 660

Често задавани въпроси

Как да се абонирам за електронна фактура?

Регистрацията за електронна фактура се извършва в две стъпки:
1. Регистрация във ВиК Онлайн с имейл и парола на следния линк https://idocs.vik.bg/Registration.aspx
2. Абониране – след регистрация на посочения имейл ще получите линк, който трябва да потвърдите. Той Ви води до втора стъпка - абониране. Необходими данни за абониране са абонатен номер и номер на последна фактура.

Защо не мога да се абонирам за електронна фактура?

Възможни грешки:
1. При опит за абониране Ви излиза съобщение: "Не може да се абонирате за този документ – некоректно въведени данни за Абонатен номер и/или № на последна фактура!" - Важно е да се отбележи, че абонатният номер е съставен от 10 символа и започва със следните префикси: за физически лица - 0101хххххх, за юридически лица - 0202хххххх, за бюджетни фирми - 0201хххххх, за групови клиенти - 0301хххххх или 0302хххххх. Не бъркайте абонатния номер с водомерния, който е 11- цифрен. - При грешен номер на фактура – възможно е да е излязла нова фактура, която все още не сте получили.
2. При опит за абониране Ви излиза съобщение "Не може да се абонирате за този документ – този абонатен номер вече е бил регистриран в системата.": Един абонатен номер може да бъде регистриран само към един имейл в системата. В този случай абонатният номер вече може да е регистриран от Ваш роднина, колега, наемател или друго лице, свързано с партидата. Ако имате повече партиди, може да абонирате всички към една имейл регистрация.
3. Не получавате потвърдителен линк: Възможно е потвърдителният имейл да се възприема като спам или да бъде блокиран. Необходимо е да се обадите на кол центъра - тел. 032/ 605 660.

Защо не виждам електронните си фактури след абониране?

Към момента фактурите не са достъпни за физически лица. Ако партидата се води на физическо лице, може да виждате само общото задължение.

Как да абонирам втори или повече абонатни номера към профила си за електронни фактури?

За да абонирате повече от един абонатен номер, не е необходимо да правите нова регистрация. Влизате във вече създадената регистрация и избирате "абониране". Въвеждане абонатния номер и номерът на последната фактура и ще може да виждате електронните фактури и по тази партида в профила си. Може да абонирате към един имейл, т.е. една регистрация неопределен брой партиди.